Den Haag,
30
september
2016

Zonnig duurzaamheidsfestival MorgenVandaag 2016

Zaterdag 24 september vond duurzaamheidsfestival MorgenVandaag van de ASN Bank plaats onder een heerlijk zonnetje op het terrein van de Metaal Kathedraal. MorgenVandaag is het jaarlijkse festival over duurzaamheid voor wie de wereld een beetje mooier wil maken. En voor wie groots droomt zonder de ogen te sluiten voor de realiteit. Met inspirerende sprekers, colleges, workshops, discussies, verhalenvertellers, ondernemers en muzikanten.

Beleef MorgenVandaag 2016 op video (2 minuten)

Op www.morgen-vandaag.nl vindt u video's, foto's en het complete gesprek met de Congolese gyneacoloog en mensenrechtenactivist Dr. Denis Mukwege. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het fotoverslag van MorgenVandaag 2016

De eerste gasten arriveren. Onder het genot van een zoete aardappel en water met vlierbloesem ontdekken de bezoekers het terrein van de Metaal Kathedraal en alles wat hier te beleven is.

Courgettesoep proeven van gekke courgetes bij de marktkraam van Kromkommer. En ijsthee gemaakt van afgedankt fruit bij ThijsTea.

Dokter Denis Mukwege opent de dag met een ontroerende en inspirerende speech: ‘‘20 years ago I opened the hospitaldoor and my first patient was a victim of rape. I have never thought that since then I would treat nearly 50.000 victims’’. Na zijn speech interviewt Art Rooijakkers hem over zijn inzet voor vrouwen die slachtoffer warden van groepsverkrachtingen en seksueel geweld in Congo en zijn missie om democratie in het land te versterken. Hier is het hele interview terug te zien.

Jan Terlouw spreekt bij ASN Gasten: ‘‘De politiek zijn wijzelf. Wij kiezen de politici die daar zitten en het moeten gaan doen. Je kunt als burger twee dingen doen. Ten eerste zelf zo duurzaam mogelijk leven. Echter kun je nog iets doen: in maart naar de stembus gaan. Kies in de partij waar je op stemt de groenste kandidaten’’.

Nieuwe kennis opdoen in de schoolbanken. Niet in langdradige colleges maar door eigenzinnige docenten met een dwarse visie. Economist Sanne Blauw geeft een college over cijfers en invloed. Haar les is helder: bekijk cijfers altijd kritisch. Sanne Blauw: "Beslissingen worden te vaak gebaseerd op misverstanden: correlatie is niet hetzelfde als causaliteit".

Even er tussen uit? Dat kan! Degenen die even zelf aan de slag wilden konden kiezen tussen meerdere workshops. Waaronder die van Nicky en Jessie Kroon, de twee zussen achter de blog EmmaJohn.nl. Zij geven handige tips over hun afvalvrije levensstijl en leren de bezoekers zelf deodorant te maken met natuurlijke ingrediënten.

Waar gaat duurzaamheid bij beleggen eigenlijk over? Bas-Jan Blom, directeur ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V., legt uit hoe de bank invloed uitoefent op de duurzaamheid van de samenleving door duurzame keuzes te maken: ‘‘Doordat u besluit waar u uw geld in stopt, bepaalt u dus ook wie er geld krijgt’’.

Akwasi Owusa Ansah presenteert Voor De Wereld Van Morgen. In de duurzaamheidswereld hoort plek te zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond. Ondernemers van verschillende achtergronden vertellen over hun bedrijf. Ook is er een lezing van cultureel antropoloog Sinan Çankaya.

Op het verhalenpodium nemen verhalenvertellers je mee naar een andere wereld. Muzikanten, dichters en verhalen die de geest verfrissen en inspireren. Zoals Jerry Afriyie; hij startte in 2011 samen met anderen de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme.

Ook kinderen gaan op ontdekking bij MorgenVandaag. Samen met Solly Systeem ontdekken zij hoe ze zelf zonne-energie kunnen opwekken met het vrolijke robotje Solly.

Gerson Main sluit MorgenVandaag af met spoken word: ‘‘Vandaag zeg ik morgen, morgen zeg ik vandaag’’.

Duurzaamheidsfestival MorgenVandaag 2016 was een prachtige dag. Bent u er volgend jaar (weer) bij?

 

 

 
 
Contactpersoon
photo:Britt Enthoven
Britt Enthoven
Communicatieadviseur
070-3569347
/
06-20613617
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws