Den Haag,
23
september
2016

Volg MorgenVandaag online

Zaterdag 24 september is duurzaamheidsfestival #MorgenVandaag. Ook als u er niet bij kunt zijn hoeft u dit niet te missen. De opening met Dr. Denis Mukwege is live te volgen via de Facebookpagina van ASN Bank. U heeft daarvoor geen Facebookaccount nodig.

U kunt ook meekijken naar de afsluiting door Gerson Main. En de gesprekken volgen met advocate Liesbeth Zegveld, schrijver Jan Terlouw en documentairemaker Ruben Terlou.

Tijdschema:

13.00 uur: Opening met Dr. Denis Mukwege
14.15 uur: ASN Gasten met Liesbeth Zegveld
15.15 uur: ASN Gasten met Jan Terlouw
16.15 uur: ASN Gasten met Ruben Terlou
17.00 uur: Afsluiting met Gerson Main

Dr. Denis Mukwege
Doctor Denis Mukwege is een Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist. In het Panzi Ziekenhuis in Oost-Congo hielp hij met zijn team bijna vijftigduizend vrouwelijke slachtoffers van seksueel oorlogsgeweld. Slachtoffers krijgen niet alleen medische zorg, maar ook psychische, sociaal-economische en juridische ondersteuning. Mukwege ontving hiervoor onder meer de Sacharovprijs en de mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties.

Presentator Art Rooijakkers (o.a. Wie is de Mol) interviewt hem over zijn inzet voor vrouwen die slachtoffer werden van groepsverkrachtingen en seksueel geweld in Congo en zijn missie om de democratie in het land te versterken. Het gesprek met Denis Mukwege is in het Engels.

Hier leest u meer over Dr. Mukwege bij MorgenVandaag.

ASN Gasten
Bekende mensen praten met interviewer Leon Verdonschot over hun persoonlijke duurzame doelen en drijfveren. In een setting zoals in Zomergasten horen we in een persoonlijk gesprek over ervaringen, keuzes en uitdagingen.

  • Liesbeth Zegveld is advocate en hoogleraar oorlogsherstel, met speciale aandacht voor internationaal humanitair recht en oorlogsslachtoffers. Ze was onder andere advocate voor nabestaanden van Srebrenica en Rawagede in Indonesië.

  • Jan Terlouw is natuurkundige, schrijver en oud-politicus. Hij mengde zich al in de jaren ’70 in de milieudiscussie. Tegenwoordig zet hij zich passievol in voor duurzame energie en voor behoud van het klimaat. Vaak in de vorm van mooie verhalen.

  • Ruben Terlou is documentairemaker, fotograaf en arts. Begin dit jaar werd hij in één klap bekend door zijn documentaire ‘Langs de oevers van de Yangtze’. Hij laat daarin een bijzonder, persoonlijk beeld van China zien.

Over MorgenVandaag
MorgenVandaag is het jaarlijkse duurzaamheidsfestival van de ASN Bank. Voor wie de wereld een beetje mooier wil maken. En voor wie groots droomt zonder de ogen te sluiten voor de realiteit. De naam MorgenVandaag is in het kort de missie van de ASN Bank: we maken vandaag keuzes voor de rechtvaardige, duurzame wereld van morgen.

Contactpersoon
photo:Britt Enthoven
Britt Enthoven
Communicatieadviseur
070-3569347
/
06-20613617
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws