Den Haag,
03
september
2015

Vluchtgedrag

De beelden staan allemaal op ons netvlies. De grote groep vluchtelingen die met gammele bootjes op toeristenstranden aankomt. We houden ons hart vast. Waar gaat dit heen? Sommigen maken deze vluchtelingen uit voor profiteurs. Zij vergeten dat mensen vluchten uit pure ellende, omdat zij hun leven niet zeker zijn of omdat ze iets vinden of geloven. Ze zijn op de vlucht voor oorlog, honger, onveiligheid en barre economische omstandigheden. Zaken waar de ASN Bank al sinds jaar en dag iets aan probeert te doen. Zelf en met maatschappelijke partners.

Onze keuze
Dat zijn bewuste keuzes, die voortkomen uit onze oorsprong. Die keuzes kan iedereen maken. Als burger, als politicus, als betrokken individu. Hier in Nederland en in de rest van Europa. Door niet te investeren in de wapenindustrie ontstaan er minder oorlogen. Door te kiezen voor mensenrechten, eerlijke handel, ontwikkelingssamenwerking en microkredieten dragen we wereldwijd bij aan betere economische omstandigheden. En door klimaatneutraal te worden zijn er straks minder klimaatvluchtelingen.

Solidariteit
Door onze keuzes beïnvloeden wij ook de toekomst van anderen. Dat kan negatief zijn, maar juist ook positief. Door te kiezen voor solidariteit. Door te geloven in een betere wereld voor ons allemaal, in plaats van de wapens op te pakken. ‘Vol is vol’ roepen is vals vluchtgedrag. Doe er wat aan!

Lees ook de blog Zo kun je ook met vluchtelingen omgaan op voordewereldvanmorgen.nl.

Bekijk hier de visie van onze partners Cordaid en Amnesty International

Henk de Ligt is afdelingshoofd Marketing van de ASN Bank

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws