Den Haag,
22
december
2016

Starbijeenkomst Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Als eerste bank zette ASN Bank op 6 oktober 2016 haar handtekening onder een steunbetuiging aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Het convenant bundelt de krachten van partijen in de kledingindustrie om samen te werken aan verduurzaming van de internationale keten van kleding- en textielproductie. Op 22 december kwamen de ondertekenaars voor het eerst bij elkaar.

Samenwerking
Tijdens de starbijeenkomst bespraken de betrokken organisaties de ontwikkeling van meer samenwerking om problemen in de internationale keten van kleding- en textielproductie aan te pakken. Het gaat om de productie van kleding en textiel in landen als Bangladesh, India, Pakistan en Turkije.

Ondertekenaars
Momenteel zijn er 75 ondertekenaars. Zij vertegenwoordigen meer dan een derde van de omzet op de Nederlandse kledingmarkt. Bedrijven als Bijenkorf en Hema, vakbonden, brancheverenigingen, maatschappelijke organisaties en minister Ploumen ondertekenden het convenant.

Misstanden
ASN Bank wil de misstanden in de kledingindustrie aanpakken. Daarom willen we ook niet-beursgenoteerde Nederlandse bedrijven stimuleren een stap in de goede richting te zetten. Door de steunbetuiging te ondertekenen steunen we de doelen en activiteiten van de partijen die zijn aangesloten bij het convenant.

Bekijk hier het bericht dat op 6 oktober verscheen voor meer informatie.

Leefbaar Loon
Om duurzame vooruitgang in de kleding- en textielsector te stimuleren hebben we daarnaast een langetermijndoel gesteld. In 2030 moeten alle textiel- en kledingbedrijven in het beleggingsuniversum van ASN Bank een leefbaar loon betalen aan hun productiemedewerkers. Ook moeten ze ervoor zorgen dat de medewerkers van hun directe leveranciers een leefbaar loon ontvangen. Lees hier meer over ons langetermijndoel leefbaar loon.

Contactpersoon
photo:Britt Enthoven
Britt Enthoven
Communicatieadviseur
070-3569347
/
06-20613617
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws