den haag,
05
december
2013

Pitches voor de Toekomst

Samenvatting

De ASN Bank stimuleert jong, startend ondernemerschap met verschillende initiatieven. Tijdens de Dag van het ethisch beleggen presenteerden vijf startende ondernemers hun idee met een PechaKucha-lezing; een korte pitch aan de hand van vijftien afbeeldingen.

Krnwtr
Tetsuro Miyazaki maakt met krnwtr een statement tegen de wegwerpcultuur, het onnodig weggooien van vijfhonderdduizend plastic flessen per jaar. Krnwtr wil het drinken van verpakt water ontmoedigen. Met de glazen karaffen van krnwtr kan de horeca met trots kraanwater op tafel zetten in plaats van verpakt bronwater. Consumenten roept hij op: koop een navulbare fles en laat zien dat je met trots kraanwater drinkt.

Werken Aan De Toekomst
Werkkansen vergroten door de wereld beter of leuker te maken voor jezelf én anderen. Dat is waar Werken Aan De Toekomst afgestudeerden bij helpt. Annemiek Vlaming brengt afgestudeerden samen, zodat zij projecten kunnen opzetten die passen bij wat zij belangrijk, leuk of leerzaam vinden. Annemiek zoekt nieuwe deelnemers, coaches en bedrijven die interesse hebben in een maatschappelijk project.

WavEnergy
Energie opwekken uit zeegolven. Bart Fluit ontdekte dat het kan. Over een schuine plaat rollen dynamo’s die aan een luchtkussen vastzitten. Door de beweging van de golven gaat het luchtkussen op en neer, waardoor de dynamo’s draaien en elektriciteit opwekken. Bart won met deze uitvinding de ASN Bank Wereldprijs.Nu wil hij graag een nieuw model bouwen om testen mee te doen.

Van prostituee tot officemanager
Florian Andriessen van Terre des Hommes zet zich in voor een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Jonge meisjes wil hij uit de kinderprostitutie halen en ze een beroepsopleiding bieden. Samen met lokale Indiase organisaties is hij nu op zoek naar bedrijven die voormalige prostituees een kans willen geven op kantoor. Meer informatie staat op de website van Voor de Wereld van Morgen.

Maya Moda
Fairtradetassen gemaakt door de inheemse bevolking van Guatemala. Tara Scally wil met Maya Moda een eerlijke handelsrelatie opzetten. De tassen worden door Guatemalteekse vrouwen gemaakt en in Nederland verkocht. Nu is Tara klaar voor een volgende stap: ze wil gebruikmaken van biologisch katoen. Omdat dit niet in Guatemala wordt geproduceerd, wil ze de mogelijkheden in buurlanden onderzoeken. Meer informatie staat op de website Voor de wereld van morgen.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws