Den Haag,
14
september
2016
|
12:01
Europe/Amsterdam

Landschapszonnepark met ASN-financiering

In augustus werd het allereerste toegankelijke landschapszonnepark ter wereld in gebruik genomen: Solarpark De Kwekerij in Hengelo, gemeente Bronckhorst (Gelderland). Op de zeven hectaren van het park zijn zevenduizend zonnepanelen geplaatst. Ze hebben een plek midden in natuur met wadi’s, bloemrijke grasvelden en bijzondere bomen. Er grazen straks schapen en je kunt er wandelen, sporten en spelen.

Stroom uit eigen kwekerij
Solarpark De Kwekerij is ontwikkeld door NL Solarpark de Kwekerij. Het park is ontworpen door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en landschapsontwerper Nico Wissing. In het project werken onder meer de gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland, Qurrent, NL Greenlabel en Willem-Bernard Investeringsmaatschappij (WBI) samen.

Energiecoöperatie Qurrent is medeontwikkelaar en startte 5 augustus met het leveren van stroom “uit eigen kwekerij” – vandaar de naam van het park. Projectleider Daan Grooten van Qurrent: “We zijn echt supertrots – de zonnepanelen liggen er schitterend bij. Er hebben zich al veel leden aangemeld voor stroom uit eigen kwekerij. Solarpark De Kwekerij levert voldoende stroom voor 550 omwonenden, maar iedereen kan lid worden.”

Financiering door het ASN Groenprojectenfonds
Het ASN Groenprojectenfonds heeft de aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen gefinancierd voor € 2,25 miljoen. De lening is verschaft aan Sunwatt De Kwekerij B.V., een dochter van WBI.

Bekijk welke projecten het ASN Groenprojectenfonds nog meer financiert. Daarmee levert het fonds een grote bijdrage aan onze ambitie om in 2030 met al onze beleggingen en financieringen klimaatneutraal te zijn.

Contactpersoon
photo:Britt Enthoven
Britt Enthoven
Communicatieadviseur
070-3569347
/
06-20613617
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws