Den Haag ,
05
september
2014

ASN Bank organiseert MorgenVandaag: in gesprek over de keuzes voor de toekomst

André Kuipers, Bas Jacobs, Rena Netjes, Daan Weddepohl, Eric Corton en vele anderen spreken 11 oktober in de Westergasfabriek over keuzes voor de toekomst

Samenvatting

De ASN Bank streeft naar een leefbare wereld van morgen voor toekomstige generaties. Daarvoor moeten we vandaag de juiste keuzes maken. Tijdens MorgenVandaag gaan we hierover in gesprek. Over thema’s die ons en onze klanten en relaties na aan het hart liggen. Dat doen we met onze klanten, jonge sociale ondernemers, het bedrijfsleven, de wetenschap, journalistiek en politiek. MorgenVandaag is een dag om inspiratie op te doen, te debatteren over dilemma’s en innovatieve ideeën uit te wisselen.

De ASN Bank streeft naar een leefbare wereld van morgen voor toekomstige generaties.Dat is niet iets voor later, maar vraagt vandaag om de juiste keuzes. Op 11 oktober organiseert de ASN Bank daarom MorgenVandaag: een dag over de toekomst en hoe we daar nu al betekenis aan kunnen geven. Als bank en samen met anderen.

 

De 21ste eeuw biedt tal van uitdagingen en kansen aan de wereld. Wat betekent de komst van een deeleconomie? Hoe houden we de wereld leefbaar bij een opwarming van de aarde? Wat voor gevolgen heeft de groei van inkomensverschillen vanuit het perspectief van mensenrechten en gelijke kansen? Wat zegt de veroordeling van een journalist over de vrijheid in een land?

 

 

 

 

 

 

Tijdens MorgenVandaag gaan we in gesprek met iedereen die een duurzame samenleving een warm hart toedraagt. Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende programmaonderdelen die ingaan op maatschappelijke kwesties. Daarbij is volop gelegenheid om het gesprek aan te gaan en vragen te stellen. Wetenschappers, journalisten en praktijkmensen geven hun visie op de keuzes voor een leefbare wereld van morgen. Zoals:

  • André Kuipers, wetenschapper en astronaut, vertelt hoe zijn wereldbeeld veranderde door zijn ruimtereizen; 
  • Bas Jacobs, econoom, bespreekt de dilemma’s van de wereldwijde inkomensongelijkheid;
  • Daan Weddepohl, ondernemer en initiatiefnemer van Peerby, gaat in op de toenemende betekenis van de deeleconomie;
  • Leon Verdonschot interviewt journaliste Rena Netjes en presentator Eric Corton over hun inspiratiebronnen en drijfveren.
  • Teun van de Keuken gaat in debat met experts over de vraag wie er verantwoordelijk is voor een duurzame wereld.

Informatie

 

 

Wanneer:     Zaterdag 11 oktober 2014 van 13.00 tot 17.30 uur
Waar:           Westergasfabriek, Polonceaukade 27 in Amsterdam
Voor wie:     Klanten en niet-klanten van de ASN Bank
Toegang:     Gratis
#MorgenVandaag

Voor het programma en aanmelding, kijk op: www.morgen-vandaag.nl. MorgenVandaag is de opvolger van de Dag van het Ethisch Beleggen die wij 13 maal eerder organiseerden.

Graag nodigen we u uit om bij MorgenVandaag op 11 oktober 2014 aanwezig te zijn.

Contactpersoon
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Downloads
Laatste nieuws