Den Haag,
31
juli
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASN Bank financiert microkredietfonds voor biodiversiteit met USD 25 miljoen

ASN Bank steekt USD 25 miljoen in het eco.business Fund. Dit fonds verstrekt leningen aan ondernemers in Latijns-Amerika die bijdragen aan het behoud en de versterking van biodiversiteit. Het fonds helpt de ondernemers in de sectoren landbouw, visserij, bosbouw en ecotoerisme om duurzamer te werken.

Met de financiering van ASN Bank is het aandeel particuliere investeerders in het eco.business Fund toegenomen tot een derde van het totaal toegezegde fondsvermogen. ASN Bank komt met deze investering een stap dichterbij het behalen van haar langetermijndoel: in 2030 veroorzaken haar beleggingen en financieringen geen nettoverlies van biodiversiteit meer.

Kleine leningen via lokale banken
Het eco.business Fund verstrekt via lokale banken en microkredietverstrekkers kleine leningen aan ondernemers zoals koffieboeren, vissers en bananentelers. Het fonds is vooral actief in Latijns-Amerika en de Caraïben. Ondernemers kunnen aanspraak maken op het fonds als ze aan een duurzaamheidskeurmerk voldoen en dus duurzaam produceren. Ook moet de onderneming op een greenlist staan van activiteiten die biodiversiteit versterken. Ondernemers die een lening ontvangen, krijgen ook technische ondersteuning van het fonds om biodiversiteit nog meer te versterken.

‘Onze financiering van het eco.business Fund biedt ons als Nederlandse bank de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het behoud van biodiversiteit wereldwijd. Publieke en private financiering hebben een hefboomeffect op elkaar dat de risico’s beperkt. Dit maakt het voor ons een bijzondere, mooie financiering’, aldus Remko de Bie, accountmanager Duurzame Financieringen bij ASN Bank.

Dr. Jens Mackensen, voorzitter van het eco.business Fund: ‘Het is een eer dat wij ASN Bank mogen verwelkomen als nieuwste investeerder in een groep van gelijkgestemden die zich inzet voor een duurzamer gebruik van natuurlijke hulpbronnen.’

Over ASN Bank
ASN Bank investeert sinds haar oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. ASN Bank is onderdeel van de Volksbank.

Bekijk de website voor meer informatie over ASN Bank en biodiversiteit: www.asnbank.nl/biodiversiteit

Meer informatie over het eco.business Fund
http://www.ecobusiness.fund
Of neem contact op met Milena Bertram
e-mail: press@ecobusiness.fund
Tel: +49 (0)69 271035-127

Contactpersoon
photo:Suzy Bosland
Suzy Bosland
Communicatieadviseur
0703569388
/
0623787854
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws